Nucul:apartine familiei Juglandacee, foarte longeviv, trunchiul si coroana putand ajunge la inaltimi de 30 m.Coaja este de culoare gri si acest copac poate creste oriunde.Lemnul sau, foarte apreciat, este un combustibil optim si cand arde emana o aroma foarte intensa si de aceea se recomanda la coacerea painii si dulciurilor.Este foarte folosit la fabricarea mobilierului. Stejarul:apartine familiei Fagacee si exista in mai multe variante. Lemnul sau este foarte apreciat si se utilizeaza pentru mobilier. In ardere este un combustibil optim deoarece arde lent mentinand flacara mullt timp. Castanul apartine tot familiei Fagacee si are un lemn elastic si nu foarte greu. Se foloseste pentru constructia de popi. Nu este folosit ca si combustibil deoarece are o putere calorica foarte scazuta si face mult fum. Fagul are lemnul greu si compact si pentru acest lucru este folosit ca si combustibil cu foarte bune performante calorice. Laricele apartine familiei Pinacee, fiind un copac de inaltime mare care creste la altitudine ridicata. Frunzele sale sunt ascutite, de culoare verde deschis si reunite in manunchiuri-fascicule. Lemnul sau este tare dar nu se recomanda pentru seminee deoarece face mult fum si murdareste rapid cosul. Plopul apartine familiei Salicacee, existand doua specii:plopul alb si plopul negru-tinand cont de coloritul coroanei.Nu este recomandat pentru incalzirea semineelor, fiind un lemn usor si elastic. Arde foarte repede si nu degaja multa caldura. Ulmul face parte din familia Olmacee. E un arbore impozant care ajunge la 35 m inaltime, coroana este de culoare bruna, frunzele de circa 15 cm cu marginile zimtate. Lemnul sau este de esenta tare, arde lent si are o putere calorica ridicata. Ciresul apartine familiei Rosacee. Frunzele au marginile zimtate si nervuri puternice. Este folosit la mobilier si are bune performante calorice. Bradul apartine familiei Pinacee, clasa Conifere.Exista circa 90 de specii diferite. Lemnul sau este un combustibil de performante medii, care arde cu scantei puternice. Este recomandat la coacerea alimentelor intrucat este foarte aromat.