Cum să economisim cu o sobă pe lemne din oțel: Alegeți cea mai accesibilă sobă de pe piață

De câte ori ne-am întrebat care ar putea fi cea mai convenabila soba de cumpărat într-un moment în care nu aveți ocazia să faceți achiziții mari, dar avem nevoie de un sistem de încălzire imediat pentru casa noastră: optăm pentru soba pe lemne din oţel.

De câte ori ne-am întrebat în fața unui comerciant cu amănuntul de sobe pe lemne și peleți ce tip de soba ar putea fi mai convenabilă de cumpărat într-un moment în care nu aveți posibilitatea să faceți achiziții mari, dar aveți nevoie de un sistem de încălzire imediat pentru propria acasă? O soluție bună este tocmai tipul de soba din oțel care permite achiziționarea acestuia cu un preț inițial foarte mic și alimentarea cu un combustibil  care oferă un preț de piață redus, cu performanțe ridicate și o autonomie de încărcare foarte mare.

De fapt, pe piața de încălzire eco-durabilă și dacă aruncăm o privire scurtă asupra prețurilor, soluția sobei cu placare din oțel este cu siguranță cea mai convenabilă, dar pentru ca această teorie să nu rămână doar o judecată subiectivă sau un clișeu, este bine că evaluați economiile de energie, nivelul de autonomie al încărcăturii lemnoase, performanța calorică și randamentul termic al biomasei lemnoase care are cele mai mici costuri pe piața biocombustibililor.

În realitate, în alegerea celui mai potrivit sistem de încălzire pentru nevoia noastră de economisire economică, se evaluează numai combustibilul și, în schimb, este deosebit de important să se evalueze și acoperirea sistemului în sine: materialul întregii structuri a sobei este de fapt unul dintre factori majori care afectează reducerea consumului, tocmai datorită proprietăților minore sau mai mari ale materialului de a acumula căldura generată și de a o elibera treptat pentru a încălzi casa.

Trebuie spus că alegerea unei sobe pe lemne cu placare din oțel înseamnă asigurarea unui sistem de încălzire cu un preț de pornire foarte scăzut și competitiv în comparație cu alte sisteme de încălzire, fără a sacrifica confortul căldurii datorită alimentării cu lemn.

soba pe lemne din otel(Exemplu de sobă pe lemne din oțel printre cele mai ieftine: prețul său este de aproximativ 800-1.000 euro. Sistemul său are o formă dreptunghiulară, ușor ridicată, dar rotunjită și dimensiunile sale sunt mici)

soba pe lemne(Exemplu de sobă pe lemne cu placare din oțel bicolor, realizată într-un design modern pentru a se adapta perfect la un mobilier modern, sobru și simplu. Acest model de sobă pe lemne din oțel are un preț care este în jur de 1000-1.100 euro și are dimensiuni mai mari decât modelul anterior).

DEFECTE SOBA PE LEMNE DIN OTEL…

Cel mai mare defect al sobei pe lemne din oțel este tocmai în caracteristica sa principală: acoperirea. De fapt, oțelul acoperă complet structura și sistemul dispozitivului pentru a difuza mai bine căldura în mediul de instalare, dar aceasta tinde să se încălzească mai mult decât celelalte acoperiri, deci este necesar să amplasați soba într-o zonă a casei fara obstacole, pentru a evita orice arsuri accidentale.

În plus, un alt dezavantaj este că oțelul, în timpul arderii, ar putea suferi deformări ale acoperirii datorită temperaturilor ridicate și supraîncălzirii sistemului, provocând deteriorarea componentelor și a sudurilor, din acest motiv este bine ca, în timpul primelor aprinderi, soba din oțel nu atinge temperaturi ridicate, dar observă o perioadă scurtă de rulare, astfel încât sudurile și panourile să se adapteze la expansiunea și schimbările termice de ardere.

soba pe lemne(Exemplu de instalare a unei sobe pe lemne cu placare realizată în întregime din oțel cu un design sofisticat și prețios, ideal pentru medii într-un stil modern. Acest model de soba pe lemne din oțel are un preț de aproximativ 1.200- 1.500 de euro și are o parte în care este posibil să aranjați lemnul pentru încărcare: soluția ideală pentru cei care nu au un compartiment dedicat aprovizionării cu lemn.)

DE CE SA ALEGETI O SOBA DIN OTEL PENTRU A ECONOMISI LA INCALZIRE…?

Alegerea oțelului pentru căptușeala sobei dvs. devine o modalitate de a crește economiile de energie mai ales în achiziția inițială care, așa cum ați văzut în exemplele anterioare, are costuri foarte mici, astfel încât chiar și într-un moment în care nu este posibil să faceți o cheltuială foarte mare, este totuși posibil să se garanteze un sistem de încălzire cu performanțe energetice ridicate și un preț destul de competitiv.

În acest caz, de fapt, alegerea unei sobe pe lemne cu placare din oțel înseamnă totuși garantarea unei puteri de căldură deosebit de ridicate în comparație cu alte sisteme de încălzire, cum ar fi soba pe peleți de oțel, care are un cost mai mare și ar fi imposibil de cumpărat în un moment în care ai un buget destul de mic.

RECAPITULARE…

Acum este ușor să vedeți cum este mai ieftin să cumpărați o sobă pe lemne decât să cumpărați o sobă pe peleți, dacă adăugați apoi avantajele unei acoperiri precum oțelul, acest tip de sobă este și mai convenabil.

Să luăm în considerare și celelalte numeroase avantaje ale achiziționării unei sobe pe lemne cu placare din oțel:

  • necesită întreținere foarte redusă sau curățare obișnuită cu costuri cuprinse între 90-100 de euro pe an;
  • autonomia sarcinii și prețul foarte scăzut al lemnului în comparație cu alți biocombustibili;
  • posibilitatea de a avea lemn și din mediul înconjurător, în cazul în care aveți nevoie sau locuiți la țară sau la munte;
  • dimensiuni foarte mici comparativ cu alte tipuri de sisteme de încălzire;
  • preț inițial foarte mic în comparație cu tipurile de sobe cu lemne cu placare din fontă sau majolică;
  • timp de incalzire de 2-4 ore in functie de marimea casei tale.