Detalii, caracteristici și modele ale diferitelor seminee pe gaz

Câteva exemple de șeminee pe gaz și unele dintre cele mai importante companii care le oferă pe piață. Să le descoperim impreuna.

Dacă dorința noastră este să avem un șemineu în casă, una dintre posibilitățile pe care le putem lua în considerare este șemineul pe gaz, care oferă căldură învăluitoare. Flacăra poate fi aprinsă cu un întrerupător normal, iar totul va fi instalat de un expert din sector.

seminee pe gaz(Exemplu de șemineu pe gaz.)

Șemineul pe gaz este format din duze de gaz și catalizatori care au funcția de a aprinde  flacăra, care va arăta foarte asemănător cu cea tradițională. Șemineele cu gaz sunt, de asemenea, foarte moderne din punct de vedere estetic și se pot adapta la cele mai variate tipuri de mobilier. Iată câteva exemple de șeminee pe gaz instalate în diferite medii:

seminee pe gaz ultramoderne(Exemplu de șemineu cu gaz ultramodern.)

seminee pe gaz(Exemplu de șemineu pe gaz de la compania elvețiană Attika Feuer)

semineu pe gaz(Un alt exemplu de șemineu pe gaz de la compania elvețiană Attika Feuer.)

semineu pe gaz(Exemplu de șemineu pe gaz.)

În aceste cazuri, totuși, vorbim despre șeminee prefabricate și sunt propuse ca o realitate eficientă din diverse motive:

 • Ecologic cu mediul.
 • Încălzesc rapid încăperile în care sunt instalate, acoperind suprafețe de până la 120 de metri pătrați.
 • Elegant și modern.
 • Acestea asigură curățenia și caracterul practic.
 • Economisești nefiind obligat să cumperi lemn sau peleti.

Un avantaj important al șemineului pe gaz este cu siguranță faptul că reușește să facă mediul cald cu aer umidificat, spre deosebire de șemineele sau sobele normale care dau viață aerului uscat.

O caracteristică suplimentară este aceea de a putea pune esențe sau uleiuri balsamice în unele modele pentru a parfuma aerul. De asemenea, este posibil să creați o instalație care să recupereze căldura și să o utilizeze pentru a crea apă caldă menajeră.

semineu pe gaz(Exemplu de șemineu pe gaz instalat într-un mediu modern.)

Există mai multe caracteristici de luat în considerare înainte de a cumpăra un șemineu pe gaz:

 • Consumul produsului.
 • Posibilitatea reală de a crea un sistem de ventilație care să permită scurgerea gazelor de eșapament spre exterior.
 • Capacitatea reală a produsului, care trebuie aleasă în funcție de dimensiunea camerei de încălzit.

semineu pe gaz(Exemplu de șemineu pe gaz.)

Nu se poate spune cu precizie cât consumă șemineele pe gaz. De fapt, acest lucru depinde de diferite aspecte, precum utilizarea efectivă a șemineului și capacitatea produsului. Cu toate acestea, putem spune că un șemineu de șapte kW consumă aproximativ un metru cub la un efort maxim într-o oră.

Șemineul pe gaz poate fi instalat și fără cos de fum. Ceea ce ne trebuie cel mai mult este o priză electrică. Aerul esențial pentru ardere este preluat printr-o conductă, care ulterior va fi instalată în interiorul peretelui.

Șemineul pe gaz arată ca un produs avansat, dar în același timp dezvoltat de-a lungul anilor. Flacăra va prinde viață pe un tip de lemn artificial sau pe pietricele ceramice. Cu șemineul pe gaz vom putea decide temperatura potrivită nevoilor noastre. Lângă căldura șemineului, faimoasa vatră de casă, întreaga familie se poate aduna pentru seri lungi petrecute în bucurie.

Putem alege între modele care se potrivesc cel mai bine mobilierului modern și rafinat sau mediilor mai rustice și simple. Acesta va oferi cu ușurință o atmosferă relaxantă și primitoare, în special în cele mai reci momente.

semineu pe gaz(Exemplu de semineu pe gaz)

Un factor pe care nu trebuie să-l trecem cu vederea este costul acestor șeminee, care nu sunt destinate celor mai bogați oameni, dar sunt accesibile tuturor. Mai mult, nu trebuie uitat că, cu timpul, se vor putea obține economii excelente de energie. Prețurile pe care le putem găsi pe piață variază de la o mie la două mii cinci sute de euro. La această cifră, este necesar să adăugați costul de întreținere, care ar trebui făcut o dată pe an de către personal cu experiență.

Alegând șemineul pe gaz ne vom bucura de avantajele șemineelor ​​mai tradiționale, dar cu mai puțină întreținere și mai ales prin exploatarea unui obiect ecologic și compatibil cu mediul. Printre avantajele pe care va trebui să le amintim:

 • Absența scânteilor.
 • Cu cât este mai puțin spațiu ocupat din cauza absenței buștenilor de lemn.
 • Lipsa schimbărilor puternice de temperatură, deoarece putem alege căldura dorită.

Există mai multe companii care vând șeminee pe gaz în cele mai diverse stiluri, modele și modele. Alegerea este vastă pentru toate gusturile și bugetele. Important este să găsim șemineul pe gaz care se potrivește cel mai bine casei noastre și mobilierului nostru.