Incălzire cu electricitate, bioetanol și gaz cu șeminee false

Nu este fals, în ciuda numelui său, dar este șemineul ideal pentru cei care locuiesc într-o casă mică, într-un apartament sau nu au spațiul/ dorința de a efectua lucrări de construcție pentru instalarea canalului de fum, garantând aceeași funcționalitate cu cea a semineului traditional.

Dacă locuiți într-un apartament sau un condominiu, șemineul fals poate fi o soluție care trebuie luată în considerare cu seriozitate: nu există instalație de ardere, combustie alternativă și capacități ridicate de încălzire și difuzie a căldurii. Șemineele false nu necesită construcții sau modificări în casa dvs. și sunt comercializate pentru a asigura o instalare ușoară.

Șemineul fals este de fapt o piesă de mobilier, care are același design și funcționalitate ca și șemineul tradițional. Folosit pentru a acoperi sau ascunde nișe mici, sisteme de antene, găuri, modificări ale pereților sau pur și simplu ca element decorativ, șemineul fals poate fi realizat cu o adâncime și înălțime variabile în funcție de nevoile și gusturile publicului său. În stil clasic, modern sau antic și o vatră deschisă în care va fi introdus un cadru dreptunghiular sau poligonal, șemineul fals poate fi făcut din dimensiuni proporționale cu spațiul de amplasare și funcția acestuia și poate fi echipat cu un grătar pentru a permite evacuare de căldură.

seminee false(Exemplu de instalare a unui șemineu electric fals: sistemul de încălzire se dovedește a se adapta perfect la liniile moderne ale mobilierului mediului în care este amplasat, datorită strălucirii oțelului și flăcării dansante care face atmosfera caldă și primitoare. )

Șemineul fals: caracteristici și tipuri

Pe piață este posibil să găsiți numeroase soluții de șeminee false, permițându-vă să alegeți între soluția:

  • semineu electric fals;
  • semineu pe gaz;
  • șemineu cu bioetanol.

Toate tipurile de șeminee false garantează integrarea perfectă cu sistemul dvs. de încălzire existent sau pot acționa pur și simplu ca element decorativ. Există deschideri în structură pentru a permite demontarea acesteia în timpul curățării și întreținerii; arzătorul poate fi inclus în pachetul de cumpărare, dar este posibil ca mulți comercianți cu amănuntul să ceară să fie cumpărat separat. În acest caz, este recomandabil să alegeți tipul de șemineu cu bioetanol practic și cu impact redus asupra mediului, un produs ideal pentru cei care doresc o frumusețe estetică ridicată și o integrare perfectă cu alte sisteme de încălzire.

Șemineele false au un mare avantaj care se potrivește bine acestora printre sistemele de încălzire care pot fi instalate și utilizate cu ușurință în apartamente și condominii: întrucât nu au nevoie să instaleze un cos de fum, pot fi amplasate oriunde în casă, fără a fi nevoie de autorizarea sau convocarea adunării condominiei; nu este nevoie să efectuați lucrări de construcție  și pot fi instalate și de același utilizator: șemineul electric, de exemplu, trebuie conectat doar la o priză electrică. Înțelegându-se că tipurile încorporate sau tipurile cu o anumită structură trebuie să fie instalate de un tehnician competent din sector care foarte des este chiar producătorul care vă furnizează produsul.

SEMINEUL FALS: Consum de energie…

Șemineele cu bioetanol sunt capabile să-și răspândească în mod optim căldura într-un mediu de aproximativ 20-30 de metri pătrați: distribuția căldurii depinde de capacitatea arzătorului și de intensitatea flăcării în combustie. Din același motiv, consumul este, de asemenea, orientativ și este de aproximativ 5 litri de bioetanol pe săptămână pentru o aprindere zilnică de 3-4 ore pe zi la flacără maximă; arderea cu o flacără minimă este redusă la doar un litru la fiecare 10 ore de aprindere.

ATENȚIE: Cu toate acestea, luați în considerare avantajul de a găsi combustibilul într-un mod convenabil și curat, fără a fi nevoie de aprovizionare chiar și online, dar nu uitați să îl cumpărați întotdeauna de la comercianții cu amănuntul specializați, singurii care pot certifica adecvarea combustibilului. Costul bioetanolului este de aproximativ 2,40 – 2,80 pe litru pe baza cantității comandate: multe companii de comerț electronic oferă o reducere semnificativă a prețului inițial pe baza cantității achiziționate, permițându-vă să reduceți costul combustibilului, luând în considerare dificultatea de a reduce consumul de combustibil, în funcție constant de:

  • din modelul achiziționat;
  • capacitatea arzătorului;
  • puterea flăcării în funcție de arzător, deși în unele modele este posibil să o reglați.

Același discurs despre consum este valabil și pentru gaz, ținând cont întotdeauna de factorul „șemineului fals”, adică un sistem de încălzire integrativ care nu poate fi folosit ca un singur sistem pentru a satisface nevoile termice ale întregii case; șemineul electric are, de asemenea, un consum variabil pe baza puterii achiziționate și a timpului în care este utilizată încălzirea: amintiți-vă că electricitatea are un cost semnificativ mai mare decât lemnul și peletii.

semineu fals(Exemplu de șemineu fals cu bioetanol instalat în dormitor: structura modernă care reprezintă o gură care cuprinde o flacără falsă este potrivită pentru orice mediu, de la clasic la contemporan)

DEZAVANTAJELE SEMINEULUI FALS: Incalzire redusa…

Șemineul fals, în ciuda faptului că are în mod estetic aceleași forme ca un șemineu tradițional, folosește diferite tehnologii și sisteme de propagare a căldurii care limitează funcționarea acestuia, producând numeroase dezavantaje:

  • imposibilitatea de a avea o sursă de încălzire egală cu cea a șemineului tradițional. Dacă doriți să încălziți camere mari și pentru o perioadă lungă de timp, șemineul cu bioetanol / electric sau cu gaz nu este potrivit;
  • nu poate fi utilizat ca un singur sistem de încălzire, având în vedere limitarea producției de căldură;
  • consum crescut de energie în versiunea de șemineu electric;
  • în șemineul de tip bioetanol, combustibilul are un preț mai ridicat decât lemnul și peletii- similar cu tipul de gaz.

semineu pe gaz(Exemplu de instalare a unui șemineu pe gaz în stil contemporan, instalat pe perete pentru a face o zonă de locuit mai primitoare)