Toți pașii pentru curățarea cărămizilor șemineului

 

               Curățarea șemineului este o operație care ar trebui făcută destul de des, atât pentru o mai bună funcționare, cât și pentru o estetică bună. În funcție de nivelul de murdărie, iată trei metode naturale și eficiente.

               Curățarea șemineului este o operație foarte importantă. Șemineul este format din mai multe părți, adică pereții care alcătuiesc compartimentul focarului , coșul de fum și geamul de protecție amplasat pe față. Petele care sunt depuse pe toate aceste suprafețe pot fi de diferite feluri. Cele mai simple sunt în mod evident de funingine, iar cele mai tenace se formează prin încrustări de gudron.

               Desigur, fiecare parte a șemineului poate avea un proces diferit de curatare, cu produse și ore diferite. De exemplu, este bine să curățați funinginea mult mai des , pentru dificultatea evidentă pe care o prezintă acestea, în special pentru părțile superioare. Un sfat mereu valid rămâne arderea corectă a focului și alegerea unei calități bune a lemnului de foc.

               Un foc prea slab sau nu stins complet produce mai multă murdărie. Nu este surprinzător, o curățare automată a șemineului poate fi pur și simplu aprinderea unui frumos foc viu. Chiar și lemnul afectează curățarea. Un lemn de calitate scăzută nu numai că produce un foc foarte slab, dar produce și o cantitate mai mare de reziduuri nearsate.

               Pentru a curăța cărămizile unui șemineu tradițional, puteți efectua diverse etape, în funcție de gradul de murdărie.

               PERIE RIGIDA UMEDA IN APA.

 

               Murdaria poate fi indepartata folosind o perie rigidă înmuiată în apă. Acest lucru ar trebui să elimine petele de suprafață. Pentru a fi mai eficient, puteți amesteca și oțetul de vin cu apa, cu o concentrație de cel puțin 6%.

               PLASTILINA

                Procedura este foarte simplă, trebuie doar să luați o bucată de plastilina, să o aplicați pe pată sau pe incrustatie, să o luați ferm și să o îndepărtați. Pata ar trebui să vină și aici, dar ar trebui să fiți foarte atenți, deoarece riscați să distrugeți finisajul cărămizilor. Odată finalizată această operație, se realizează și cea anterioară

               BICARBONATUL DE SODIU

               O pastă moale se formează amestecând-o cu apă și aplicată direct pe pete cu ajutorul unei perii dure. Petele trebuie frecate foarte puternic și clătite bine cu multă apă. Dacă aceleași pete persistă, se poate folosi fosfat de sodiu, absolut pentru a fi folosit cu mănuși, deoarece ar putea provoca arsuri pe piele. Dacă acest remediu natural nu reușește, ultima soluție este să se bazeze pe unul dintre diferitele produse chimice de pe piață.