Reguli mici pentru întreținerea corespunzătoare a unei sobe cu pelete

               Întreținerea sobei cu peleți este mai diferită de ocurățare simplă, deoarece acestea sunt sfaturi și bune practici pentru ca soba să funcționeze cât mai bine.

               Pe lângă curățarea sobei cu peleți, este necesară și o întreținere corespunzătoare. Dacă curățarea poate fi mai mult sau mai puțin frecventă, pentru întreținere, problema este diferită, deoarece acestea sunt sfaturi mici și simple de reținut, astfel încât soba să poată funcționa întotdeauna bine și poate dura și cât mai mult timp.

               DACĂ SOBA ESTE NOUA, PRIMA UMPLERE

               La prima aprindere, compartimentul va fi cu siguranță gol, prin urmare, ar trebui să se umple cu puțini peleti, o cantitate apropiată de pumn poate fi suficientă.

               Faza de început

               Când soba se aprinde, absoarbe multă putere și faza de preîncălzire durează câteva minute, după care va fi o absorbție medie. Prin urmare, este important să opriți orice alt aparat  care poate absorbi o cantitate mare de energie, cum ar fi, de exemplu, un cuptor sau un încălzitor de apă electric.

               ÎNCĂRCAREA PELETILOR

               Acest lucru se întâmplă automat. În timpul acestei faze, care corespunde, de asemenea, cu faza de început a combustiei, peletul vine în contact cu aerul încălzit și o mică flacără izvorăște din acesta și, probabil, și scântei. Nu stați niciodată foarte aproape de soba în timpul acestei operații. În același timp, ventilatorul va fi activat și, odată terminată faza de aprindere, soba se va stabiliza automat, atingând nivelul de temperatură stabilit.

               Ușa din fața sobei nu trebuie niciodată deschisă în faza de aprindere și, mai general, când soba este în funcțiune. Deschiderea în acest timp ar putea arde rezistența, o parte fundamentală pentru faza inițială de aprindere. În cazul în care acest lucru nu mai funcționează, este încă posibil să porniți soba pentru a aprinde soba și, după ce flacăra a fost aprinsă, soba va trece în regim automat. În orice caz, este important să nu folosiți niciodată lichide inflamabile.

               CURĂȚAREA GENERALĂ A SOBEI

               Cel puțin o dată pe an, este necesar să inspectați întreaga sobă cu ajutorul unui lucrător specializat, sub pedeapsa anulării garanției, exact așa cum se întâmplă pentru cazane. Dacă, pe de altă parte, soba este folosită foarte des, adică în fiecare zi cu mai mult de două aprinderi pe zi, este necesar ca rezistența la aprindere să fie înlocuită o dată pe an.

               CURĂȚAREA ORDINARĂ A SOBEI

               Aceasta înseamnă o curățare simplă a compartimentului de ardere, astfel încât să poată fi golită de cenușă și funingine care se acumulează automat cu fiecare combustie. Pentru o curățare simplă, utilizați doar o perie foarte puternică sau un aspirator, o cârpă moale înmuiată în apă. De asemenea, puteți utiliza produse naturale, cum ar fi bicarbonat, oțet sau lămâie, dar niciodată detergenți.

               CURĂȚAREA EXTRAORDINARĂ

               Aceasta constă într-o curățare mult mai minuțioasă . În acest caz, se examinează compartimentul spate și compartimentul motor, precum și conductele. În special, pentru aceste din urmă elemente, diferitele truse de curățare sunt foarte utile.