Alunele ca o alternativă excelentă la peleți

                Nocciolino este un produs sau, mai bine zis, un produs secundar de deșeuri obținut din producția de măsline, iar valoarea calorică dată de arderea sa poate fi estimată ca fiind foarte mare, având o valoare calorică de 6,2 / 7,4 Kw / Kg, spre deosebire de cel al peletelor tradiționale, acesta este de 4,4 Kw / kg. Celelalte caracteristici ale sale sunt numeroase.

                                Nu toată lumea este conștientă de acest material important de ardere, considerat o nouă biomasă . Acest material are multe caracteristici care îi permit să fie o alternativă excelentă la peleți, în ceea ce privește utilizarea sa pentru încălzire.

               Dar ce este alunul? Nocciolino este un produs, sau mai bine zis, un produs secundar, deșeuri obținute din producția de măsline. De fapt, alunul este numit în mod corespunzător fruct de pom, iar pomana este un compus format din materiale strict derivate din măsline, și anume pulpa, coaja și groapa de măsline. Măslinele, în acest caz, sunt utilizate 100%, de la materia primă la deșeurile sale.

               Măslinele sunt cultivate în Italia în procent ridicat, iar cea mai bună perioadă pentru această producție este cea de iarnă, adică din octombrie până în februarie. Materialul care derivă din prelucrare urmează un proces de separare industrială fara adezivi sau solvenți de origine chimică. Această caracteristică este foarte importantă deoarece limitează producția de fum și crește durata de viață a cazanelor.

                 Ciuperca de pomace face parte din biomasă datorită Decretului legislativ nr. 152 din 04/04/06 și până la d.p.c.m. 8/10/04 și în ceea ce privește valoarea calorică dată de arderea sa, se poate estima foarte mare, care este în jur de 6,2 / 7,4 Kw / Kg, spre deosebire de cea a peleților tradiționali, este de 4,4 Kw / kg.

                 Alegerea alunului are o serie întreagă de avantaje. În primul rând, pomia de măsline este un produs 100% natural tocmai pentru că provine din producția de măsline fără adăugarea de aditivi. Este un produs agricol care se supune procedurilor industriale, dar exclusiv mecanice. În consecință, este un produs eco-durabil și nepoluant din punct de vedere al exploatării materiilor prime regenerabile.

                   Alegerea de a păstra deșeurile de măsline este foarte apropiată de alte materiale, cum ar fi peleți și așchii de lemn, care apar din recuperarea, prin uscare, a deșeurilor de rumeguș de lemn. Fiind un material natural, este deci ecologic.

                    În timpul combustiei nu emite miros, iar emisiile de fum și cenușă sunt reduse la minimum. Puținele deșeuri produse sunt încă utilizate ca îngrășăminte  în culturile agricole. Rezultă că nimic nu este irosit pe măsline: materiile prime ale măslinelor ca alimente sau ulei, deșeurile lor ca producție de pompă de combustibil și aceleași deșeuri ca îngrășământul de ardere. Un lanț extrem de interesant de recuperare și utilizare. În plus, lanțul de aprovizionare respectă legile și reglementările italiene și fiecare etapă sau procedură este întotdeauna controlată sau urmărită