Va punem la dispozitie o gama ampla de seminee care va permit sa economisiti la costurile de incalzire si sa va bucurati impreuna cu familia si prietenii de caldura si farmecul unui semineu bine realizat.

     Seminee Brasov nu reprezinta doar o alegere estetica ci si alegerea unui sistem complet de incalzire capabil fie sa incalzeasca camera in care se afla fie sa incalzeasca chiar intreaga casa.

     Puteti alege seminee de serie din categoria celor moderne, clasice sau moderne, cat si posibilitatea de a crea un semineu complet personalizat conform cu dorintele dvs. sau ale arhitectului. Marmura, piatra, granitul, caramida si lemnul sunt materialele folosite la productia semineelor realizate de noi, iar acestea sunt prelucrate manual sau cu utilaje specifice. Creem seminee pentru toate variantele ambientale: pe perete, pe colt, centrale, incastrate sau suspendate.

     Aici gasiti cea mai vasta gama de focare cu cele mai multe variante posibile: cu geam frontal, cu 2 geamuri, cu 3 geamuri, cu geam prismatic, cu geam semirotund, cu 4 geamuri sau cu 2 geamuri frontale. Puteti de asemeni alege focarul din fonta, din fonta cu samota sau din otel cu samota.

     Sobe moderne din fonta, atat pe lemn cat si pe peleti, fie cu incalzire conventionala, fie cu incalzire prin convectie ventilata fie tip centrala. Le gasiti tot aici, in cea mai vasta gama de modele disponibile.

     Seminee pe gaz, seminee electrice, seminee cu bioetanol, focare tip centrala, accesorii pentru intretinerea semineelor, gratare prefabricate sau construite, toate va sunt puse la dispozitie de compania noastra.

    

    

   Prima pagina
   MODELE DE SEMINEE
   COSURI DE FUM
   FOCARE PE LEMNE
   FOCARE CENTRALA
   ULTIMELE MONTAJE
   SOBE MODERNE
   FOCARE VENTILATE
   SEMINEE ELECTRICE
   SEMINEE BIOETANOL
   SEMINEE IN PROMOTIE
   FOCARE PE GAZ
   BARBEQUE
   FOCARE PELETI
   ACCESORII
   Accesorii
   Intrebari frecvente
   Despre noi
   Contact

FOCARE CENTRALA

seminee, semineu, seminee Brasov, fabrica de seminee, cosuri de fum, seminee rustice, seminee clasice, seminee moderne, termoseminee, accesorii semineu, focar centrala, seminee centrala, montaj seminee, focar semineu, focare seminee, semineu cuptor, semineu gradina, oferte seminee, seminee ieftine, sobe din fonta, sobe moderne, focare din fonta, focare cu samota
FOCARE CENTRALA FARA KIT TERMIC PREMONTAT
seminee, semineu, seminee Brasov, fabrica de seminee, cosuri de fum, seminee rustice, seminee clasice, seminee moderne, termoseminee, accesorii semineu, focar centrala, seminee centrala, montaj seminee, focar semineu, focare seminee, semineu cuptor, semineu gradina, oferte seminee, seminee ieftine, sobe din fonta, sobe moderne, focare din fonta, focare cu samota
FOCARE CENTRALA CU KIT TERMIC PREMONTAT
seminee, semineu, seminee Brasov, fabrica de seminee, cosuri de fum, seminee rustice, seminee clasice, seminee moderne, termoseminee, accesorii semineu, focar centrala, seminee centrala, montaj seminee, focar semineu, focare seminee, semineu cuptor, semineu gradina, oferte seminee, seminee ieftine, sobe din fonta, sobe moderne, focare din fonta, focare cu samota
KIT-URI TERMICE

Un semineu care poate functiona si in regim de centrala termica se montează de regulă la case pe pamant, pentru ca presupune existenta unui cos de fum. Focarul unui astfel de şemineu are structura interioara a unei centrale cu lemne si exteriorul unui semineu sugestiv care incalzeste mediul si, totodata, atmosfera camerei. Legarea la instalatia casei se face prin intermediul unui kit de instalare si care poate furniza agent termic si apa calda menajera. Kiturile de instalare permit legarea la instalatia casei si functionarea in paralel cu alte sisteme de incalzire, centrala murala pe gaz ori panouri solare. 

Echiparea cu un rezervor de acumulare apa calda (puffer) se recomanda la o astfel de instalaatie care functioneaza cu combustibil solid. Acumulatorul are ca rol principal acumularea caldurii excedentare, rezultate in timpul arderii lemnului. Cu ajutorul unui astfel de rezervor de acumulare apa calda, sistemul de incalzire isi va pastra temperatura ridicata si relativ constanta inca foarte mult timp dupa incheierea alimentarii focarului cu lemn de foc si stingerea flacarii din semineu. Astfel nu riscati sa va treziti cu temperaturi reduse in casa si sa fiti excesiv de impovarati de procesul de alimentare a semineului cu combustibil. Alimentarea semineului cu lemn de foc se va putea face si o data la 24 ore, fara sa sesizati o scadere semnificativa a temperaturii din toate camerele casei.

Pentru un semineu-centrala termica nu este nevoie sa obtii autorizatii, precum in cazul celor pe gaze. Avand in vedere ca pretul gazului natural este in continua crestere, semineul-centrala termica reprezinta o alternativa ecologica, rafinata si economica la instalatia obisnuita de incalzire, economisindu-se 40% din factura de gaze, dat fiind faptul ca, datorita proprietatii de regenerare, lemnul este cel mai ieftin si cel mai accesibil combustibil. Caldura echivalenta obtinuta din arderea unei tone de lemn poate fi obtinuta prin arderea a 300 m3 de gaz natural sau a 700 kg de carbune.

Focarul - centrală termică este o alternativă rafinată şi economică la instalaţia obişnuită de încălzire. Este o soluţie, foarte practică şi economică: în exterior un şemineu frumos, sugestiv, în interior structura şi instalaţia unei centrale termice care produce apă caldă menajeră şi agent termic pentru caloriferele care încălzesc toată casa. Faceţi-vă un duş cald de la şemineu, încălziti-vă casa, primiţi plăcerea unui anturaj plăcut creat de căldura, lumina, sunetul produs de arderea fascinantă a lemnului natural şi economisiţi 40% din factura la încălzire.

Cum pot calcula pentru locuinta mea necesarul de incalzire si de apa calda menajera? Ce putere trebuie sa aiba o centrala termica si ce model sa aleg?

 Puterea centralei termice in KW sau Kcal/h se calculeaza in functie de necesarul de incalzire dar si de necesarul de apa calda menajera. Vom analiza aici doar situatia locuintelor unifamiliale si familiale. Puterea  centralei termice va fi: puterea cea mai mare dintre puterea de incalzire si cea de apa calda menajera, deoarece puterea necesara incalzirii nu se aduna cu puterea necesara pentru prepararea apei calde menajere.
- necesarul de incalzire pentru un anumit spatiu se calculeaza in primul rand functie de temperatura optima dorita de dvs, respectiv de celelalte persoane care vor locui in imobil, colaborata cu rezistenta termica a peretilor interiori / exteriori, a suprafetelor vitrate, orientarea cladirii si  amplasarea acesteia intr-o anumita zona climatica / geografica.
- necesarul / debitul de apa calda menajera se calculeaza functie de numarul mediu de persoane ce vor locui in imobil si functie de numarul de consumatori ( aici ma refer la nr. de bai, bucatarii, WC-uri de servici, lavoare, etc ).

 Aceste calcule sunt destul de complexe si recomandam sa le intocmeasca un specialist, adica proiectantul de instalatii, dar cum nu toata lumea isi permite sa plateasca un proiectant, putem lua in calcul niste coeficienti obtinuti empiric, care reprezinta necesarul de putere termica pentru 1 mc incalzit. Acest coeficient poate varia intre 30W/mc pentru un imobil foarte bine izolat si 70W/mc pentru un imobil slab izolat termic. In general  in calculul puterii termice se foloseste coeficientul de 50W/mc, aferent unui imobil cu un grad mediu de izolare. Acesta se inmulteste cu volumul imobilului ( V =  suprafata utila x inaltime ) si se obtine puterea termica necesara in W. Puterea termica degajata de convectorii ( radiatoarele ) ce vor fi amplasati in incaperi ar trebui sa depaseasca puterea termica necesara cu aproximativ 10%. Mai exista si o alta varianta de calcul bazata pe acest coeficient, adica puterea necesara pentru intreg imobilul va fi suma tuturor puterilor aferente fiecarui spatiu incalzit din imobil.

Exemplu incalzire: avem un imobil P+E cu o suprafata utila de 150 mp si inaltimea medie pe nivel de 2,8 m. Puterea pentru incalzire va fi egala cu 150 mp x 2,8 m x 50W / mc = 21000 W = 21 KW.

Pentru dimensionarea orientativa, din punct de vedere termic, a sistemului de preparare a apei calde menajere pentru locuinţe, se poate considera un consum normal de apa calda de 50 l/pers/zi, la temperatura de 45°C. Pentru a calcula sarcina termica necesara incalzirii apei calde in regim instant se va considera un exemplu numeric. Se va considera ca regimul instant echivaleaza cu incalzirea unei cantitati de apa de 10l, de la temperatura de 10°C – la temperatura de 45°C, intr-un interval de 1minut. De fapt, acest exemplu corespunde incalzirii in regim continuu a apei, de la 10°C la 45°C, cu un debit de 10l/min

Exemplu apa calda menajera.: Qacm = m x Cw x (tb – tr) = 0,166kg/s x 4,186 KJ / Kg x K x (45°C – 10°C) = aproximativ 24 KW, unde am avut coeficientii: m = cantitatea de apa calda preparata si Cw = caldura specifica a apei.

Termo-focarul se alege in primul rand functie de puterea necesara pentru a asigura incalzirea independenta a intregului volum cat si functie de performantele tehnice si estetice ale acestuia (fiabilitate, randament termic, etc).

 

 


                    
          

 
COSURI DE FUM | FOCARE PE LEMNE | FOCARE CENTRALA | ULTIMELE MONTAJE | SOBE MODERNE | FOCARE VENTILATE | SEMINEE ELECTRICE | SEMINEE BIOETANOL | SEMINEE IN PROMOTIE | FOCARE PE GAZ | BARBEQUE | FOCARE PELETI | ACCESORII | Accesorii | Seminee foto |
Prima pagina | Despre noi | Intrebari frecvente | Contact
 
seminee brasov
© Copyright Seminee Brasov